Voor al uw geschikte accommodaties

Hét platform voor toegankelijke accommodaties

Over Ons

Persoonlijke ervaring

Ik ben zelf ook gebonden aan een rolstoel. Door mijn heupafwijking kom ik bijna dagelijks problemen tegen rondom toegankelijkheid. Een aantal jaren geleden besloot ik hier iets aan te gaan doen. Ik heb in eerste instantie een keurmerk ontwikkelt en uitgerold: het Keurmerk Toegankelijkheid Gehandicapten (KTG).

In 2016 startte ik met mijn bedrijf KTG- Solutions en inventariseer, rapporteer en adviseer ik bedrijven om de toegankelijkheid voor de mindervalide doelgroep te verbeteren. 

Dat was niet voldoende vond ik. Tijdens het regelen van reizen en tijdens de vakanties zelf kwam ik weer allerlei problemen tegen. Mindervalide kamers die niet zo minder valide bleken te zijn bij aankomst. Stranden die rolstoeltoegankelijk zouden zijn, maar de helling om naar het strand te komen. Het was levensgevaarlijk…gelukkig is mijn echtgenoot sterk en konden we ook weer bovenop de helling komen. 

Ook daar wil ik andere mensen mee helpen. Daarom ben ik in 2018 gestart met KTG Reizen. 

Omdat ik als geen ander weet waar de pijnpunten liggen wanneer het gaat om het regelen van een vakantie met zorg. 

Petra Postma-Jansen
Eigenaresse KTG Reizen

Petra Postma-Jansen in rolstoel

Reizen voor Iedereen

Petra gaat voor een toegankelijke samenleving voor mensen met een lichamelijke beperking of mensen die niet zelfredzaam zijn. Met KTG Solutions toetst zij al sinds 2016 de toegankelijkheid van gebouwen in Nederland. Door het oprichten van KTG Reizen gaat zij nog een stap verder: de wereld bereikbaar maken voor mensen met een beperking.
Petra Postma-Jansen
Petra Postma-Jansen
Eigenaresse KTG Reizen